FMN ZOEKT NIEUWE WERKNEMERS!

Momenteel zijn we zoekende naar:
- CNC draaier
- CNC frezer
- Controller metalen & kunststof onderdelen

Solliciteren kan via info@fijnmekanieknelissen.be

Installatie nieuwe EDM machine: Sodick ALC 600 G & ALC 800 G

Sinds de start van 2018 is Fijn Mekaniek Nelissen in het bezit van een nieuwe EDM machine nl: Sodick ALC 600 G & ALC 800 G. Deze machines werden aangekocht om volgende redenen: 

- Een winst in snijsnelheden.

- De hoogste nauwkeurigheid.

- In minder sneden naar het eindresultataat. 

- Smartcontrol. (besturing)

- Door het samenspel tussen de Smart-generator de Smart-besturing en de Smart-lineaire aandrijving kan de vonkspleet tot 500x / seconde gecontroleerd worden. 

De nieuwe EDM machines zijn geplaatst en geinstalleerd klaar om de klanten de best mogelijke service te geven. 

Uitbreiding: productiehal (+1000m²) & magazijn (+600m²)

In 2017 heeft Fijn Mekaniek Nelissen een uitbreiding van de productiehal en het magazijn gerealiseerd. Naast de bestaande productiehal werd een identieke productiehal gebouwd wat overeenkomt met een uitbreiding van 1000m². Naast de nieuwe productiehal werd er ook een magazijn gebouwd van 600m². Op deze manier tracht Fijn Mekaniek Nelissen nog flexibeler te zijn in de service naar klanten. Nieuwe machines en nieuwe werknemers zijn dan nu ook de volgende uitdaging.

Nieuwe Machine: Mazak VTC 800/30 SR

De VTC-800/30 SR is een Verticaal Bewerkingscentrum met een vaste tafel. De machine kan 5-assig simultane bewerkingen uitvoeren met een CNC gestuurde kantelende freeskop en een positioneer tafel die wij horizontaal en verticaal kunnen plaatsen. De machine is geschikt voor lange en zware stukken met ISO40 gereedschap. Ook kan de machine pendelend werken door een verwijderbare middenconsole. Door een verbeterde nauwkeurigheid en repeteernauwkeurigheid kan deze machine de meest complexe freesdelen bewerken. Deze machine wordt in april geleverd.

MACHINE Karakteristieken:
•    X-as =  3.500mm
•    Y-as =  820mm
•    18.000 Omw./min ISO40 opname Spindle
•    CNC-gestuurde Kantelende freeskop (B As +/- 110°)
•    48 Tool Gereedschapsmagazijn
•    Volledig 5-assig bewerking met een positioneer tafel (rotary table)
•    Tussenwand voor pendelend werk 

Nieuw meettoestel Mahrshaft SCOPE Plus 120-750

De Mahrshaft SCOPE Plus is een flexibel en 100% automatisch meettoestel.  De meting gebeurt optisch tijdens een roterende beweging van het te meten werkstuk. De meetmachine ook uitgerust met de optie om tactiel (met een meetprobe) te meten. Van alle gemeten werkstukken wordt er een meetrapport opgemaakt dat op vraag van de klant ter beschikking wordt gesteld. De metingen gebeuren volledig automatisch en worden niet beïnvloed door de bediener van de machine. De Mahrshaft SCOPE Plus biedt de mogelijkheid om details te meten die niet meetbaar zijn op een andere manier. 

Karaktiristieken: Tolerantievelden zijn instelbaar / concentriciteit / afschuiningen / hoekbepaling bij conische stukken / schroefdraadmeting. 

Lengte= 750mm - Diameter= 120mm

Fijn Mekaniek Nelissen in 'Made in Limburg'

Op 30 december 2015 verscheen Fijn Mekaniek Nelissen in 'Made in Limburg'. Hier vertelt Paul Nelissen samen met zijn dochter Evi over de groei en werking van het bedrijf. Dochter Evi kan dan ook niet wachten om het nog steeds groeiend bedrijf binnenkort helemaal over te nemen. Door op onderstaande link te klikken komt u meteen bij het artikel terecht. 

http://www.madeinlimburg.be/nieuws/10-extra-jobs-bij-tongers-metaalbedrijf/

Artikel 'Fijn Mekaniek Nelissen'

Voor een zeer duidelijke weergave van onze werking bij Fijn Mekaniek Nelissen verwijzen wij u naar volgend recent verschenen artikel. Dit artikel verscheen zopas in 'metaal Vak 3 - 2015'. 

Pagina 1:

http://image.isu.pub/150611075636-b2ac473e0411d6484644a7964ee85947/jpg/page_10.jpg

Pagina 2:

http://image.isu.pub/150611075636-b2ac473e0411d6484644a7964ee85947/jpg/page_11.jpg

Nieuwe machines

In het eerste kwartaal van 2015 hebben wij bij Fijn Mekaniek Nelissen ons machinepark vernieuwd. Zo werden er 4 oudere machines uit onze werkplaats verwijderd en verkocht. Hierdoor creëerden we ruimte om splinternieuwe hoogwaardige machines in onze werkplaats te integreren.

In januari werden er vier (4) nieuwe Mazak machines aangekocht. Deze machines zijn reeds allen aanwezig en operationeel in de productie. Met deze betere nauwkeurigere en snellere machines kunnen we nog beter voldoen aan de verwachtingen van onze klanten.

Door het nauwkeuriger werken kunnen we de kwaliteit nog verbeteren. Maar door de snellere machines zullen we ook onze flexibiliteit als ook onze levertermijnen kunnen verbeteren.

Tijdelijk werken in ploegenstelsel

Vanaf de maand februari zijn we begonnen met het werken in een 2-ploegenstelsel. Ons business model blijft gebaseerd op het werken in een 1 dagploeg systeem.

De reden om in 1 shift te werken is dat wij flexibel willen zijn voor dringende leveringen. Het is net in het kader van flexibiliteit naar onze klanten toe dat wij het ploegenstelsel (tijdelijk) hebben ingevoerd.

Vernieuwde website

Internetbezoekers zullen ongetwijfeld gezien hebben dat wij onze website veranderden. Wij willen meer onze sterktes en bekwaamheden naar voren schuiven.

De 3 belangrijke pijlers van het bedrijf zijn nu dominant aanwezig op de website. Nl: KWALITEIT FLEXIBILITEIT & SERVICE!

Nieuwe medewerkers

In de loop van 2015 hebben we bij Fijn Mekaniek Nelissen tien (10) nieuwe medewerkers aangetrokken. Het betreft hier voonamelijk jongeren die de school het afgelopen jaar of het voorgaande jaar verlaten hebben.

Wij zullen deze jongeren een opleiding bezorgen en op die manier de toekomst van ons bedrijf verzekeren. Bij Fijn Mekaniek Nelissen investeren we in onze eigen toekomst.

We leiden hen op tot de vakmannen die uw toekomstige partner zullen zijn.. 

Uitlijnen van machines met laserapparatuur

Door onze CNC-machines uit te lijnen met een laser zijn we bij Fijn Mekaniek Nelissen zeker dat we een investering gedaan hebben in ons bestaand machinepark die onze klanten rechtstreeks te goede komt.

Lasermetingen op de assen van de machines laat toe om de machine nauwkeuriger te stellen zodat de precisie van de machines verhoogt. Hierdoor kunnen we de juiste nauwkeurigheid garanderen op de afgewerkte producten zoals dat het geval is bij nieuwe machines. Door een laser uitlijning op de machine te doen en de machine bij te stellen zal die machine een betere positioneernauwkeurigheid bekomen.

Een betere positioneer nauwkeurigheid zal ervoor zorgen dat de precisie en dus ook de kwaliteit van de afgewerkte producten verbeteren. Deze investering bezorgt U als klant van Fijn Mekaniek Nelissen dus zeker een voordeel.